O nama

Udruženje “Atletsko rekreativni klub Rekreativci” djeluje na području Grada Tuzle s misijom da kroz svoje aktivnosti okuplja osobe svih uzrasta koje se žele rekreativno baviti atletikom.

Udruženje “Atletsko rekreativni klub Rekreativci” Tuzla osnovano je 2014. godine, kada je trkačka zajednica u Bosni i Hercegovina bila gotovo nevidljiva i činila ju je grupica entuzijasta koja se nadala da će jednog dana svoju strast prema trčanju dijeliti sa brojnim istinskim zaljubljenicima u ovaj sport, koji nosi čitavu kulturu i karakterističan stil življenja. Iz tog razloga Udruženje “Atletsko rekreativni klub Rekreativci” Tuzla je u novembru 2015. godine pokrenulo prvu školu trčanja za sve one koji žele postati trkači. Početkom 2018. godine Udruženje će spremno dočekati petu generaciju polaznika škole trčanja.

Kroz rekreativno trčanje Udruženje promovira amatersko trčanje i učestvuje na sportskimtakmičenjima. Naši članovi su u protekloj sezoni učestvovali na desetinama polumaratonskih trka u regiji i inostranstvu, o čemu svjedoče brojne medalje. Također, naši članovi predstavljaju naše Udruženje i Grad Tuzlu i na maratonskim trkama, ali i na ultra maratonskim trkama (trke preko 50km).

Kroz školu trčanja je u proteklom periodu prošlo više od 150 polaznika, od kojih je većina istrčala polumaratonske distance. Primjeri dobrih praksi u Bosni i Hercegovini i regiji pokazuju da amaterske inicijative mogu značajno utjecati na popularizaciju trčanja i povećanja svijesti o zdravom životu svih dobnih skupina. ARK ”Rekreativci” sa svojim resursima svojim primjerom čine značajne pomake u povećanju broja rekreativaca u našem Gradu i regiji.

Ponosni smo što smo 15. jula 2017. godine uspješno organizirali 1. tuzlanski polumaraton, koji je okupio veliki broj trkača iz Bosne i Hercegovine, regije, Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, koji su protrčali ulicama našeg Grada. Bilo nam je zadovoljstvo vidjeti veliki broj trkača, kako na polumaratonskoj utrci, tako i na fun run utrci, te upisati naš grad u trkački kalendar regije. Utrke su održane pod geslom ”Pokaži da možeš”, a Tuzla se upisala kao prvi grad u Bosni i Hercegovini i drugi u regiji koji organizira noćnu polumaratonsku utrku.


Rukovodstvo

Vedrana Ajanović

Sekretar
   

Adnan Hadžić

Potpredsjednik
     

Suad Suljić

Predsjednik Kluba