Tuzla trči za Zaru 22.marta ove godine ❤️

Iako smo atletski rekreativni klub koji u prvom planu ima promociju sporta i zdravog života, nismo se dali ograničiti samo na to, te smo tim pozitivnim životnim vrijednostima već odavno dodali i humani aspekt. Naime, poznato je da smo u protekloj godini dali značajan doprinos akciji “Za djecu s autizmom” kom prilikom je prikupljeno preko 30.000 KM, te organizirali humanitarnu utrku za našeg sugrađanina Jasmina Zubčevića i prikupili 6.000 KM za njegovo liječenje. Sve smo to radili srcem, a kad se tako radi, mora biti uspješno. Sada naše ❤️ treba naša sugrađanka Zara Sivčević.

Zara Sivčević je rođena u Tuzli 2006. godine u 28. tjednu trudnoće. Liječnici joj nisu davali nikakvu šansu i rekli njezinoj majci kako neće preživjeti. Ako i preživi, živjet će kao biljka. Zara ima cerebralnu paralizu-hipotoni sindrom. Od samog početka ova hrabra djevojčica zajedno sa svojom obitelji vodi lavovsku bitku. Sa dvije godine preselila je s mamom u Sloveniju kako bi mogla biti podvrgnuta adekvatnijem liječenju i nadišla sva očekivanja. Kolika je njena hrabrost i borbenost pokazuje podatak da je od djeteta koje je tijelo vuklo na laktovima, došla do faze da ide u školu, vozi ortopedski bicikl, pliva, jaše.. Za Zarino liječenje svakodnevno su potrebna znatna finansijska sredstva te smo stoga odlučili da ovaj put Tuzla trči upravo za Nju. S tim ciljem organizirat ćemo humanitarnu utrku u kojoj možete učestvovati svi vi.

Utrka će biti održana 22. marta ove godine na šetalištu Sjenjak (E blok) s početkom u 11:00 sati. Startnina je 10,00 KM i više, a ista će moći biti uplaćena i na dan utrke do 10:00 sati. Informacije o utrci i kupovini startnih brojeva možete dobiti na kontakt telefone: 062/169-222, 061/393-310 i 061/734-624.
Trčimo ❤️, trčimo za Zaru!!