Proljetni polumaratoni vol. 1

Tuzlaci među najboljima na 14. osječkom Ferivi polumaratonu

U organizaciji Maraton kluba „Hrvatski sokol“i tvrtke Ferivi co., a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, u subotu, 07. aprila održan je14.osječki Ferivi polumaraton. Ulicama ovog grada protrčalo je oko hiljadu trkača, a svoje učešće kao i prethodnih godina, uzeo je i znatan broj trkača iz Tuzle, članova ARK „Rekreativci“ Tuzla. S ponosom želimo istaknuti da su naši trkači ostvarili zapažene rezultate – AnelaBjelić Muhtarević polumaraton je istrčala u vremenu 1:42:38 te osvojila treće mjesto u kategoriji Ž35. Najbolje vrijeme od Tuzlaka u kategoriji M45 imao je Edin Hurić koji je trku završio vremenom 1:30:32 te se također plasirao na treće mjesto. Treba naglasiti i da su neki od trkača zabilježili lični rekord, a izdvojit ćemo rezultat Emira Živojevića 1:50:56 kao i člana ARK-a Ivana Đurića koji je inače polaznik prošlogodišnje škole trčanja i dokaz da je iza redovnog rada i truda neizostavan rezultat. Trku je završio vremenom 1:41:05.

Osim dobrih rezultata, bila je ovo prilika za druženje i susrete sa ljubiteljima trčanja i zdravog života iz mnogi gradova regije, a svi su pozvani i dobrodošli na 2.tuzlanski noćni polumaraton koji će u našem gradu biti održan 21. jula ove godine.

Na kraju još pohvalimo Osječane kao izuzetno dobre domaćine, te dodajmo da je osim polumaratona, u Osijeku održana i trka „Jel trčiš lega“  na 5.000 metara te tri dječje trke i to Cicibani na stazi dugoj 250 metara, učenici rođeni 2007. godine na trostruko dužoj, te dvije godine stariji na 1.500 metara.

Osim u Osijeku, Tuzlaci su protekli vikend učestvovali i na polumaratonu u Gradišci, a od zapaženijih izdvojit ćemo lični rezultat Amara Krilića koji je polumaraton istrčao u vremenu 1:28:12 te Edina Hajvaza 1:44. Čestitke svima!

Ankica Stjepić-Ćosić