Podijeljene zahvalnice volonterima s 1.tuzlanskog noćnog polumaratona.

Zahvalnice za nesebičan doprinos u organizaciji 1.tuzlanskog noćnog polumaratona, Atletsko rekreativni klub „Rekreativci“ Tuzla uručio je svim volonterima kao i predstavnicima udruženja koja su organizirano učestvovala u jednom od najvećih sportskih događaja u našem gradu a to su: Studentsko vijeće „MEDICUS“, Radio klub Tuzla E71AVW, Radio klub Lipnica E71ELD, Radio klub Kreka E74BMN, Bohemsa; Planinarsko društvo „Konjuh“, Amica Educa, Crveni križ Tuzlanskog kantona i Udruženje „Zemlja djece“. Volonteri, njih oko 130 bili su raspoređeni kako na startu/cilju tako i na nekoliko punktova trasom trke gdje su bile postavljene okrepne stanice za trkače.

Podjela zahvalnica organizirana je na brdu Čikma u prekrasnom ambijentu gdje je organizator pripremio roštilj i osvježenje za sve prisutne. Bila je to prilika da se razmijene utisci, prijedlozi, ideje i sugestije kako bi ovogodišnja organizacija bila još uspješnija.

Uz izraze zahvalnosti, organizator trke je naglasio da bi jedan ovakav događaj nemoguće bilo organizirati bez pomoći volontera. Upućen je poziv svim prisutnim da se pridruže i ove godine te da s obzirom na očekivanja da će broj trkača biti daleko veći, i volonteri budu brojniji. Prijave za volontere se mogu izvršiti putem linka http://arktuzla.ba/volonteri-2/

Ovogodišnji, 2.tuzlanski noćni polumaraton bit će održan 21. jula/srpnja s početkom u 21.00h sa startom i ciljem na Panonskim jezerima.