Aktivan vikend članova ARK-a

Tokom vikenda održano je niz trka na kojima su učešće uzeli i naši Rekreativci, neki čak i na dvije. Krenimo od Novog Sada, odn. Fruške gore gdje se održao 40. Planinarski maraton sa kojeg izdvajamo rezultat Jasmine Hodžić koja je istrčala Mali istočni ekstreni maraton u dužini od 42,202 km i 2.116 m uspona u vremenu ispod 7 h i osvojila 1. mjesto u ženskoj kategoriji, što predstavlja svakako najbolji rezultat ovog vikenda. Svaka čast Jasmina! Na istoj trci, ali drugoj stazi koju su organizatori nazvali Veliki istočni maraton (81,3 km; 3300 m uspona), trčala su naša dva najiskusnija brdska trkača Adnan Hadžić i Edin Hurić, koji su sa vremenom od 13 h i 31 m podijelili 6. i 7. mjesto.

Član ARK-a sa najviše istrčanih zvaničnih polumaratona u 2016. godini, Vedrana Ajanović se i ove godine okušala na BG maratonu, te je uz redovnu posjetu okrepnim stanicama ubilježila svoje standardno vrijeme 2 h 23 m.

Boje ARK-a u Sarajevu, na čak dvije trke ovog vikenda branio je Mirzet Halilović. Na prvoj trci održanoj u subotu u sklopu 9. kola atletske rekreativne lige osvojio je 2. mjesto na utrci na 3 km. Mirzet trenutno vodi u ARL sa ukupno 669,73 boda što mu za sada osigurava podbjedu na kraju ovog jako popularnog takmičenja. Svoju drugu trku Deksalgin Spring Run na 5 km Mirzet je trčao danas gdje radio na poboljšanju ličnih rezultata jednog od sigurno najboljih prijatelja ARK-a. Svakako gest za svaku pohvalu.

Napomena: S obzirom da je ovo prvi tekst ove prirode koji se objavljuje na stranici Kluba, svi trenutni i budući članovi se mole da sve materijale, ali i informacije sa trka šalju na mail adresu Kluba kako bismo imali sve rezultate objedinjenje na jednom mjestu.

 

ARK Rekreativci Tuzla